Resultat

Här följer några inlägg om mina resultat än så länge…

_________________________________________________________

Publicerat: 25 mars, 2013 @ 16:33
Resultat av Projekt: Upp & Ner

Så,,, här har vi det alltså. Resultatet. Den 23/2 (efter ”bulken”) togs Förebilderna, de till vänster, och igår den 24/3 togs Efterbilderna, de till höger. En månads tidsskillnad alltså.

När de första bilderna togs hade jag i en månads tid (vilket inte riktigt är sant för med närmare eftertanke så hade jag ”bulkat” fast på fel sätt i en månad ytterligare innan dess också, jul o socker o så ni vet) bulkat. Jag hade ätit betydligt MER än jag normalt gör. Tränat tungt och mycket, inte kört alls så mycket kondition som jag annars sysslar med. Jag hade ätit mestadels bra mat och som sagt mycket MEN även unnat mig restaurangbesök och godis en dag i veckan, lite humant sisådär.

När deffen drog igång var det 100%. Fullt fokus och noll tolerans för snedsteg. Jag har haft mina ups and downs med humör och välmående, minst sagt, men jag har klarat det. Genomfört träingspassen, styrka och cardio, och ätit enligt deff-perfektion. Jag kommer att skriva ett mer ingående inlägg om HUR jag ätit och HUR jag tränat mer exakt senare. Nu ska ni få se resultaten. I bild och siffror…

Före/efter<img alt=”Före/efter” src=”http://alskaralskarinte.new.isilife.se/files/2013/03/Mars2.jpg” width=”980″ height=”800″ />

Framifrån i avslappnat läge. Ja, jag är en nyans brunare (jag ska åka till solen och har förberett huden på att slippa brännskada) och ja, jag har olika hårfärger.

Det bör tilläggas att det är otroligt svårt att få rättvisa resultat på bild. Att posera så här över huvudtaget är ju sjukt obekvämt och konstlat. Så här står man ju aldrig i vardagen liksom, men ändå. Man kan i alla fall få en fingervisning om vad som hänt/inte hänt.

Före/efter2<img alt=”Före/efter2″ src=”http://alskaralskarinte.new.isilife.se/files/2013/03/Mars3.jpg” width=”980″ height=”749″ />
Min vänstra sina (den sida vi även mätt på), även här i avslappnat läge.

En sak till som bör tilläggas är att bilderna är tagna på vad man kan kalla (utan att behöva bli för privat) fel tid i månaden. Typ så fel det bara kan bli till och med. Dock är det en månad mellan bilderna så jämförelsen är ändå relativt rättvis, men sanningen inte lika rättvis… welll well… (Sanningen är alltså aningen bättre egentligen??!! eller?)

Resultat i siffror:

Vikt: -1,8kg
Cm totalt: -13,5
(mätt på 8 punkter, lår x 2, rumpa, mage, midja, axlar, arm x2)

Före/efter3<img alt=”Före/efter3″ src=”http://alskaralskarinte.new.isilife.se/files/2013/03/Mars4.jpg” width=”980″ height=”819″ />

Baksidan i spänt läge. Här ser jag själv de största skillnaderna. Muskelstrukturen syns betydligt mer nu över axlarna och övre ryggen. Jag kan också tycka att rumpan lyfts en liten aning, även om den (som man ser i bilden ovanför) inte är lika putig längre… Ge och ta eller hur är det?

före/efter4<img alt=”före/efter4″ src=”http://alskaralskarinte.new.isilife.se/files/2013/03/Mars5.jpg” width=”980″ height=”959″ />

Åh så spänner vi magmusklerna lite…

Även här kan jag se/känna skillnad. Musklerna därunder kommer fram mer nu och jag har inte längre lika mycket av det där mjuka lilla fluff-lagret ovanpå dem.

__________________________________________________________

Läs det här inlägget och se bilder på mig från 2007!

__________________________________________________________

 

Före och efter – Hälsomånad (det här är läskigt!)

10 september, 2012 @ 15:12

När vi startade denna hälsomånad hade jag slarvat med maten i nästan en månads tid. Jag hade haft semester i tre veckor och under den sista semesterveckan då vi var i England var det verkligen katastrofdåligt med kosten. Jag var otroligt vätskefylld (jag lägger på mig vätska lätt…) när vi startade och trivdes inte alls med formen på kroppen. Nu, efter en månad med bra (och mycket) kost, massor av härlig träning och goda val så är jag tillbaka till hur jag såg ut och mådde innan sommarens synder. Där jag trivs så mycket bättre…

Ni kan läsa mer om mina (mer viktiga) upplevelser av Hälsoutmaningen HÄR.

föreefter

föreefter

föreefter

Mina mått mellan 6/8-9/9:

Arm: – 1,5cm
Axel: +1,5cm
Midja: -2,5cm
Buk: -3,5cm
Rumpa: -2,5cm
Lår: +2cm
Vad: -0.5cm

Före till vänster/ Efter till höger… Om det är otydligt för någon.

Ja, så ser det ut. Jag har gått ner på vissa punkter och upp på vissa. Att låren skulle öka vad jag ganska införstådd med då jag tränat BETYDLIGT mycket mer benstyrka än tidigare. Jag har tränat tungt och utvecklas enormt just på benen. Hej muskler!

Bilderna är tagna direkt på morgonen, i totalt avslappnat läge (förutom den anspänning det krävs för att stå upp så klart). Tyvärr så inföll sista mätningen på en ganska dålig tid på månaden för mig. Lite för svullen för att vara rättvist men sånt är livet. Å andra sidan så är inte de första bilderna speciellt rättvisa heller (min killes kommentar efter att ha fotat var: Men… Det där stämmer ju inte alls med verkligheten! okej, kan bero på mormortrosorna jag slet på mig i hopp om att skyla mig en aning… äh). Jaja. Här har ni i alla fall en liten fingervisning på hur det såg ut då och hur det ser ut nu. Hur det ser ut om några månader vet jag inte men jag hoppas på lite minskning på vissa områden och lite ökning på andra.

Jag har/hade inte som mål att ”tappa” så mycket som möjligt under denna hälsomånad, det är viktigt att veta, då hade det inte varit ens hälften så mycket hälsa som det nu varit. Jag har ätit massor, verkligen massor av god och hälsosam mat för att orka jobba hårt på gymmet.

Eftersom jag är nyfiken och finner experiment med min egen kropp spännande så skulle det vara kul att någon gång testa att ”deffa” lite. Typ en hälsomånad fast dra ner lite på energiintaget. En kort period, för att se vad kroppen min går för. Om det finns några muskler därunder som kanske vill titta fram… Ett eventuellt framtida projekt… Nu ska jag njuta av hösten med fortsatt hälsosam mat (men också lite ohälsosammare stunder) och fortsatt massa härlig träning…

Hur ser era resultat ut??

_____________________________________________________________________

Publicerat: 5 februari, 2012 @ 17:10

Jag har ju lovat både mått och formbilder så jag slänger ut allt i ett och samma inlägg för er som är intresserade. Jag ska bli bättre på att ta formbilder för att se min egen utveckling. Inte bara på magen utan också armar och kanske rygg. Måste se till att få hjälp att ta bilderna bara.

Här kommer i alla fall några biler från det de senaste månaderna. Jag har tyvärr inga ”före”bilder, från innan jag började träna med Fia. Hade varit kul att jämföra med men så blev det inte. Bilden från Augusti är under min semester i sommras. Jag hade tränat med fia i ca 7 veckor då och genomgått den största förändringen någonsin (för mig). I december så hade jag tightat till mig en aning, trots att jag varit på Bali och i stort sett gått tillbaka till noll för att sedan ta mig tillbaka ordentligt igen. Sedan kom jul och nyår då jag återigen gick tillbaka lite men nu har jag tränat hårt och blivit betydligt starkare. Kanske inte syns så speciellt på bilderna men jag är mer vältränad nu än tidigare.

Tyvärr är det jättesvårt att få samma rättvisa på bilderna. Som ni ser är det olika ljus men jag försökta att ha samma sorts kläder för att få det så rättvist som möjligt. De två första bilderna är tagna på morgonen innan frukost och den sista är tagen på dagen efter lunchtid.

Jag har en bra bit kvar till mitt ”mål” men jag är på rätt väg och mår toppen. Jag har bestämmt mig för att vara i mitt livs form när jag är 29år. Jag har alltså 2,5år på mig. Man ska inte tro att man kan bli ordentligt genomtränad på kort tid. Muskler och livsstilsförändringar tar tid.

Mina mått:

(Mått innan jag började träna med Fia i juni – Mått idag)

Vad: 36,5cm – 36,5cm
Lår: 55cm – 55cm
Stuss: 101cm – 95cm
Buk: 89cm -80,5cm
Midja: 77,5cm – 72cm
Bröst: 86cm -83cm
Axlar: 100cm – 97cm
Arm: 30cm – 29cm

Mätningarna är gjorda på det bredaste stället på varje punkt.

Det mest sjuka är när man sätter måttbandet på den siffra man hade från början och ser skillnaden. Oslagbart!

Kom nu ihåg att dessa mått inte kan jämföras med någon annan än mig själv. Alla har olika former och olika förutsättningar! Någon kan vara större till måttet men ha mer muskler och därför fler cm. Någon kan vara mindre till måttet men helt sakna muskler och därför färre centimeter. Satsa istället på att bli/vara propotionerlig för DIN kropp.

Jag har varit nere på färre cm på både lår, rumpa, bröst och axlar. Idag tränar jag mer styrketräning och har istället ökat lite igen. Jag tycker om min kropp idag även om jag (som de flesta andra) har en hel del mer att önska. Jag jobbar på det.

Var snälla nu, det är inte helt jättelätt att lägga ut formbilder och mått till människor som jag inte ens vet vilka det är…

__________________________________________________________________

Publicerat: 26 juli, 2011 @ 20:20

Att anlita Fia som min personliga tränare kan vara bland de bästa beslut jag någonsin tagit. Hon har pushat mig och lärt mig hur jag på bästa sätt ska träna och ta hand om min kropp för att nå de mål jag haft/har. Jag kunde aldrig i mit liv tro att det skulle fungera så bra och att jag faktiskt skulle se så stora resultat redan efter 6 veckors tid.

Det har helt klart varit tufft vissa dagar även om jag över lag tycker att det har gått himla bra. Jag har avstått från mycket som förr var en ren självklarhet i min vardag tex. lösgodis, pasta och mjukt bröd. Jag har lärt mig att med lite planering så fungerar det faktiskt att äta mer hälsosamt och få in mer träning i sin vardag. Det har nu blivit en självklarthet och jag har inga som helst planer på att träna mindre eller äta mer ohälsosamt igen.

Naturligtvis kommer jag att äta pasta vid vissa tillfällen och även mjukt bröd. Men det kommer inte längre att ha en given plats i mitt skafferi. Jag kommer inte att vara lika strikt som jag varit dessa 6 veckor, jag kommer att unna mig mer men stanna vid planen: sunt och hälsosamt. Jag kommer att fortsätta äta ofta och lite mindre portioner vilket har fått mig att MÅ OTROLIGT BRA.
På 6 veckor har min kropp krympt med 31 cm!

Detta är alltså totala cm på vader, lår, rumpa, mage, midja, bröst, axlar och armar.
Jag är mest stolt över de 7cm jag tappat över magen och de 6,5 cm min rumpa krymp med. Fan va duktig jag varit!

Nu hör det till att jag INTE varit fullt så strikt med alkoholen, en dag varje helg i 5 av dessa 6 helger har det slunkit i några glas vin. Ibland mer ibland mindre. Vinet har varit min frizoon (som jag helt och håller själv har gett mig frihet till). Hade jag inte druckit dessa vinglas hade jag kanske fått ÄNNU bättre resultat… eller inte, vem vet.

Hur som helst så är jag grymt nöjd och VET att det är riktigt bra jobbat att tappa så mycket på så kort tid (jag var trots allt inte alls överviktig när jag började) genom att bara äta hälsosam och sund kost och träna lite extra. Jag har alltså INTE bantat på något sätt och det kommer jag heller aldrig att göra.

På 6 veckor så har jag förbättrat ALLA mina styrketester med nästan det dubbla!

På konditionstestet förbättrade jag min rodd-tid med 17 sekunder, vilket jag får vara nöjd med på en sådan kort sträcka. Denna tid ska dock förbättras ännu mer till hösten (löfte till mig själv… och Fia)

Styrketester. Första testet- Sista testet

Chins: 8,5 – 23
Dips: 22 på 57kg – 22 på 43kg (förbättring med 14kg)
Jägarvila: förbättring med mer än det dubbla
Armhävningar: 5½ – 21
Plankan: förbättring med 2min 11sek (mer än trippelt)
Balansen: svek jag mig själv på då jag vimsade till mig, klarade dock en förbättring men jag vet att jag kan mycket mycket mer. Hemma har jag klarat över minuten.

Alla styrke övningar är gjorda efter konditionstestet vilket gör att jag var ordentligt slut i överkropp och lite slut i ben redan innan. Det gjordes så klart på samma sätt vid första testet så det är helt rättvist. Men bara för att göra det klart att jag ex klarar ännu fler armhävningar på pigga armar. (Bara en notis).

Tack till Fia! Hon har gjort detta möjligt för mig. Utan henne och hennes kunskaper hade jag aldrig klarat det så bra som jag gjort nu. Evigt tacksam…